Eski Plak'larınızı Değerinde Nakit Alıyoruz

60 senelik tecrübe ve deneyim ile antika eşyalarınıza
ücretsiz expertiz hizmeti vermekteyiz

Eski Plak Alan Yerler

Eski Plak Alan Yerler olarak Eski Plak'larınızın expertizini yerinizde ve ücretsiz olarak yapıyoruz.

Satmayı düşündüğünüz Eski Plak'larınızı değerinde ve nakit alıyoruz

Antika Eşya ve Antika mobilya'larınızın resimlerini whats App yoluyla bize yollayarakta fiyat bilgisi alabilirsiniz

Antika Alan Yerler olarak size Antika sektöründeki 60 senelik tecrübemiz ile en iyi fiyat garantisini veriyoruz.

Plak Alan Yerler

Plak Nedir

Plaklar PVC den üretilen ve her iki yüzeyine ses kaydı yapılabilen ses depolama birimi olarak kullanılır. Pikap'lar ve gramofon'lar kullanılarak üzerine ses kaydı yapılmış plak'lar dinlenir. Plakların üretimde kullanılan teknoloji genellikle pres yöntemidir. 33'lük, 45'lik ve 78'lik olmak üzere belirlenmiş üç çeşit plak türü vardır bu sayılar plağın dakikada dönme sayısını ifade eder.
Plakların çalınması aşamasında pikap ayarınında plakla aynı olası gerekir mesela 33'lük plağı 45'lik pikap ayarında dinlemeye kalkarsanız devir farkı yüzünden plak hızlı çalmaya başlayacak ve sesler anlaşılmaz bir hale gelecektir. Plakların farklı devirlerde dinlenmesi pikap'lara veya plak'lara bir zarar vermez ancak çalınan şarkılar anlaşılmaz hale gelecektir. Günümüzde müzik dinlemek için digital cihazlar kullanılsada plak üretimi sürmektedir.

Ana Sayfa
Taş Plak Alan Yerler

Taş Plaklar

Taş plaklar üretilmiş olan en eski ve ilkel plak çeşidir.
1890 yılında üretimine başlanmış olup ve üretiminde hammadde olarak ebonit kullanılmıştır ancak ebonitin yapısından dolayı üretilen plaklar son derece ağır ve kırılgan oluyordu bu yüzden kullanılırken son derece dikkat etmek gerekirdi. Taş plak'lar 1940'lı yıllara kadar üretilmiş hammadde olarak PVC kullanılmaya başlanmasıyla birlikte 1965 yılından itibaren taş plakların üretimi tamamen durmuştur.
Taş plaklar 78'lik diye tabir edilen dakikada 78 tur devir yapan gramofon ve pikap'larda dinlenebilen plak türüdür. Her yüzüne birer müzik parçası olup plak içerisinde toplam iki şarkı barındırırdı. Ancak dakikada 78 tur devir oldukça hızlı olduğu için plakların çalınması sırasında oluşan titreşimden dolayı plağın çalınması sırasında oldukça yüksek gürültü oluşurdu.

Ana Sayfa
45'lik Plak Alan Yerler

45'lik Plaklar

Taş plak kullanımının zor olması ve plakların çalınması sırasında oluşan titreşim ve gürültü yüzünden çalınan müziğin ses kalitesinin düşmesi o yıllarda plak üreticilerini arayış içine soktu 1949 yılında Victor şirketi tarafından 45 devirlik (45'lik) plakların ortaya çıkması ile müziğin dinlenmesi sırasında oluşan sorunların büyük ölçüde önüne geçildi ve ses kalitesi büyük ölçüde arttırıldı.
45'lik plaklar'ın hammaddesi plastiktir bu yüzden taş plaklara göre oldukça dayanıklıdır ve dakikada 45 devirlik tur hızı yüzünden titreşim ve gürültü yaratmazlar. Buda çalan müziğin ses kalitesini oldukça yükseltir.
45'lik plaklar her yüzünde birer şarkı barındırır yani bir 45'lik plak içerisinde toplam iki adet şarkı olur. piyasadaki en küçük boyuttaki plak türü 45'lik olanlardır. 45'lik plaklar bütün pikap çeşitlerinde rahatlık çalınabilir

Ana Sayfa
33'lük Plak Alan Yerler

33'lük Plaklar

33'lük plaklar (long play) yada bilinen adı ile uzun çalarlar. (45'lik) plaklar gibi üretiminde hammadde olarak plastik kullanılarak üretilir.
33'lük plaklar yine dakikada 33 devirlik tur atması yüzünde bu adı almıştır. Bu plak türü diğer plak türlerine göre daha yüksek kayıt kapasitesine sahip olduğu için genelde bir sanatçının bütün bir albümünü kapsar yaklaşık olarak 10-12 adet müzik parçasını barındırır.
33'lük plaklar'ın müzik severler tarafından sevilmesinin nedeni plak pikap üzerine konduktan sonra sürekli olarak değiştirilmesi veya çevrilmesine gerek kalmadan arka arkaya 10-12 şarkının dinlenmesidir. 33'lük plaklar yaklaşık olarak taş plaklar ile aynı boyutlara sahiptir.
33'lük plaklar boyut olarak taş plaklar ile aynı olsada dinlemek için kesinlikle gramofon kullanılmaz bunun yapılması plağın hasar almasına neden olur.

Ana Sayfa
Plak Bakımı

Plakların Bakımı

Plaklar'ınızı uzun yıllar boyu ses kalitesi bozulmadan dinlemek için gereken basit bakım yöntemleri vardır.
Öncelikle plaklarınızı tozdan uzak tutmalısınız dinledikten sonra saklanması sırasında mutlaka kabına koyun. Eğer üzerinde toz toplandıysa özel bir bez yada %100 pamuklu bez ile bastırmadan ve çizmemeye özen göstererek silebilirsiniz.
Plaklarınıza kesinlikle el sürmeyin el teması zaman içinde plaklarınızda leke oluşumuna yol açar. Plaklar'ınızın temizliğinde herhangi bir sıvı yada kimyasal malzeme kullanmayın. Eğer plak üzerinde herhangi bir lekeyi temizlemeniz gerekirse piyasada plak temizliği için üretilmiş özel solüsyonları kullanmalısınız.

Ana Sayfa
Plakların Saklanması

Plakların Saklanması

Plaklar durdukça yıpranan ve iyi bakılması gereken nesnelerdir. Bu yüzden bakımlarına ve saklama, koruma koşullarına çok dikkat etmeniz gerekmektedir.
Plakları olumsuz yönde etkileyen başlıca faktörler sigara dumanı, nem, küf ve yüksek ısıdır. Plak'larınızı her zaman dikey bir şekilde saklamalısınız yatay olarak koymak zaman içerisinde şekil bozukluklarına yol açabilir. Plaklar'ınızı her zaman satın aldığınızda içinde bulunan kılıfı ile saklamalısınız bu şekilde saklamanız plak üzerindeki çizilmelerin önüne geçer. Eğer evinizde normalden fazla nem varsa marketlerde satılan özel nem önleyici silikon spreyleri kullanarak bozulmaları önleyebilirsiniz.

Ana Sayfa
Plak ve Pikap Bakımı

Plak ve Pikap Bakımı

Plaklar'ın korunmasında pikap'ların bakımıda önemli bir yer alır iyi bakılmayan bir pikap'ta çalma sırasında plağınıza zarar verebilir bu tip bir sorunla karşılaşmamanız için pikap iğnesinin gerektiği zaman yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
Kaliteli bir pikap iğnesinin ömrü yaklaşık olarak ömrü 3000 saatttir bu sürenin sonunda sürtünmeden dolayı pikap iğnesinin ömrü dolar. Buda plaklar'ınızın üzerinde çizilmelere yol açabilir.
Müzik sisteminizin hoparlörleri pikapa yakınsa plağın çalınması sırasında hoparlörlerde oluşan titreşimler pikap iğnesinin plak üzerinde zıplamasına ve hem pikap iğnesi hemde plak üzerinde kalıcı hasarlar oluşmasına yol açar.

Ana Sayfa
2.El Plak

Eski Plakların Satışı. 2. El Plak

Geçen zaman içerisinde severek satın alınan plaklar evlerin kütüphanelerinde birikmeye başlar ve önceki başlıklar altında yazdığımız gibi bakımlarının yapılması bir süre sonra sıkıcı olmaya başladığında çoğu plak kolleksiyoncusu artık dinlemediği yada kolleksiyon değeri olmadığını düşündüğü plak'larını çöpe atmak yerine başka bir müzik severin dinlemesi için 2.El Plak ticareti yapan yerlere satar buda 2.El Plak'larınızın belirli bir değeri var demektir.
Antikacı Arif olarak elinizdeki bütün 2.El Plak'larınızı yerli veya yabancı müzik farkına bakmadan yerinize gelerek gerçek değerinde nakit ödeme yaparak satın alıyoruz.
whatsapp Antikacı Arif : 0532 426 71 98

Ana Sayfa

Eski Plak'larınızı, 2.El Plak'larınızı satmadan önce bizden de fiyat teklifi almayı unutmayın !