Antika Pikap'larınızı Değerinde Nakit Alıyoruz

60 senelik tecrübe ve deneyim ile antika eşyalarınıza
ücretsiz expertiz hizmeti vermekteyiz

Antika Pikap Alan Yerler

Antika Pikap Alan Yerler olarak Antika Eşya'larınızın expertizini yerinizde ve ücretsiz olarak yapıyoruz.

Satmayı düşündüğünüz Antika Pikap'larınızı değerinde ve nakit alıyoruz

Antika Eşya ve Antika mobilya'larınızın resimlerini whats App yoluyla bize yollayarakta fiyat bilgisi alabilirsiniz

Antika Alan Yerler olarak size Antika sektöründeki 60 senelik tecrübemiz ile en iyi fiyat garantisini veriyoruz.

Antika Pikap'larınız Değerinde Alınır

Pikap Nedir

Pikaplar basitçe geçmişte kullanılan gramofon'ların elektrikle çalışan ve daha gelişmiş şeklidir. plaklar üzerine kayıt edilmiş olan ses işaretlerini üzerindeki iğne aracığıyla okuyarak yeni baştan ses haline getirir.
Genel olarak iki modelden oluşurlar 1. Pikap tablasının motor tarafından direkt olarak döndürüldüğü pikaplar bu tip pikaplar genellikle geçmişte üretilen eski tip cihazlardır. Bu pikaplarda motor tablanın direk alt tarafında yer alır ancak motor direk sistemin içerisine yer aldığı için motorun oluşturduğu titreşim hoş olmayan sonuçlara yol açardı. Pikap iğnesi'nin plak üzerinde kayması veya atlaması gibi gelişen teknoloji ile bu tip cihazlar yerini motorun sistemin dışında yer alan pikap'lara bırakmıştır.

Ana Sayfa
Eski Pikap'larınız Değerinde Alınır

Pikap Nedir

2. tip Pikaplar ise motor torkunun (hareketin) tablaya bir kayış vasıtası ile aktarıldığı modeller.
Günümüzde müzik severler tarafından rağbet gören pikaplar bu tipte olanlardır. Bu tip modellerde motor sistemin dışında yer alır ve bir kayış aracılığıyla dönme hareketi plak tablasına dışarından aktarılır. Motor sistemin dışında yer aldığı için oluşan titreşimler hiç bir şekilde sisteme yansımaz. Çeşitli devirlerde üretilmiş plakları okuyabilen farklı pikaplar üretilebildiği gibi genel olarak tüm formatları destekleyen okuyucular da bulunmaktadır. Günümüzde özellikle 45 ve 33 1/3 devirlik plaklar daha yaygın olsa da, 78 devirlik plakları da okuyabilen pikap'lar bulunmaktadır.

Ana Sayfa
Antika Pikap alan yerler

Pikap Nasıl çalışır

Pikaplar ya da halk dilinde bilinen diğer adıyla plak çalarlar plak adı verilen hammadesi olan pvc den üretilmiş olan ve üzerine ses dalgalarının kazınarak işlendiği belirli standart haline gelmiş boyutlardaki dairesel objeleri üzerinde yer alan plak tablası aracılığı ile belirlenmiş olan hızlarda döndürerek cihaz üzerinde yer alan pikap iğnesi aracılığı ile plak üzerinde yer alan ses işaretlerini pikap içerisinde yeni baştan önce titreşim daha sonra ise yeni baştan ses haline getirirler.
Pikap denildiği zaman her ne kadar nostaljik bir cihaz akla gelsede pikaplar halen üretilmekte ve oldukça yoğun rağbet görmektedir. Bunun nedeni ise plak'ların ses kalitesinin daha iyi ve yüksek olduğu inancıdır.

Ana Sayfa
Pikap Alan yerler

Plaklar

İlk plaklar 1880'li yıllarda görülmeye başladı. Bu yıllarda ebonit denilen oldukça kırılgan ve korunması zor malzeme kullanılıyordu. 1890 yılına kadar yani yaklaşık 10 yıl boyunca bu malzemeden üretilen plaklar kullanıldı. Daha sonra yeni bulunan PVC plastik hammaddesi kullanılarak plakların kırılganlığının önüne geçildi ayrıca bu yıllarda üreticilerin piyasaya sürdüğü farklı boyutlardaki plaklar yerine belirli bir standart getirilerek 78'lik plak'lar standart hale geldi.
Bu plak türüne ülkemizde taş plak adı verilmiştir. Bunun nedeni ise bu plaklar'ın kalın ve ağır olmasıydı.
Yine bu yıllarda 16 devirlik denilen bir plak türü daha üretilmiş ancak piyasa tarafından pek tutulmamıştır.

Ana Sayfa
Dual Pikap Alan yerler

Pikap Türleri

Pikap'lar iki türe ayrılır amfi'li olanlar ve amfi'siz olanlar.
Amfi'li olan pikap modellerinde plağı satın aldıktan sonra herhangi bir ek cihaza gerek kalmadan pikap tablası üzerine koyup dinlemeye başlarsınız.
Amfi'siz olan pikap modelleri ise daha profesyonel müzik dinleyicileri için tasarlanmış olup yukarıdada yazdığımız gibi bütün bir müzik sisteminin sadece parçasıdır. Pikap dışında bir amfi ve hoparlör sistemi gerekir bu tip müzik sistemleri'nde ancak bütçeniz dahilinde bir amfi ve hoparlörler alarak plaklar'ınızı dinleyebilirsiniz.

Ana Sayfa
Pikap

Günümüzde Pikaplar

Günümüze gelindiğinde pikaplar gelişen ses teknolojisi ve kayıt sistemleri ile birlikte eski popüleritesini kaybetmiş ve yerini daha küçük ve pratik olan digital sistemlere bırakmıştır.
Son yıllarda insanlar müziği plaklar'dan dinlemek yerine internetten bedavaya indirdikleri müzik parçalarını telefon ve diğer digital cihazlardan dinlemeye başlamış olsada ulaşılan ses kalitesinin plaklara göre çok daha düşük olması nedeniyle yeni baştan geçmişe göre çok daha gelişmiş teknolojiye sahip pikapları satın almaya ve daha gelişmiş müzik sistemleri kurmaya başlamıştır.

Ana Sayfa
Pikaplar

Plak çeşitleri

Plak endüstrisinde standart olarak kabul edilmiş üç çeşit plak türü vardır. Bunlar 45'lik, 33'lük ve 78'lik diye tabir edilen plaklardır. Bu sayılar plağın tabla üzerindeki dönme hızını ifade eder yani 45'lik plak dakikada 45 tur atar.
Ayrıca bu sayılar plağın içerisinde kaç adet müzik parçası barındırdığınıda ifade eder. 45'lik plaklar'ın her iki yüzünde birer parça vardır yani toplam iki müzik parçası alır. 33'lük plaklar uzun çalar ya da (long play) diye anılır bu plaklar sanatçının bütün bir albümünü barındırır ve 10-12 adet müzik parçasını depolar.

Ana Sayfa
Antika Pikap

Taş Plaklar

Taş plak'lar veya 78'lik plaklar bu formatı destekleyen bazı pikap modellerinde çalınabilsede genel olarak gramofonlar için üretilmiş plak türüdür. İlk Taş plaklar 19. yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır ve 78 devire sahip gramofon'larda çalınabilen plaklardı her yüzünde birer şarkı olmak üzere iki adet müzik parçası barındırır. Taş plaklar üretildiği madde yüzünden ağır, kalın ve kırılgandı bu yüzden saklaması oldukça zordu PVC hammadesinin bulunması ve plaklarda kullanılması ile birlikte bütün bu sorunların önüne geçilmiştir.

Ana Sayfa

Antika Pikap'larınızı satmadan önce bizden de fiyat teklifi almayı unutmayın !