Antika El Yazmalarınızı Değerinde Nakit Alıyoruz

60 senelik tecrübe ve deneyim ile antika eşyalarınıza
ücretsiz expertiz hizmeti vermekteyiz

Antika El Yazması Alan Yerler

Antika El Yazması Alan Yerler olarak Antika El Yazma'larınızın expertizini yerinizde ve ücretsiz olarak yapıyoruz.

Satmayı düşündüğünüz Antika El Yazma'larınızı değerinde ve nakit alıyoruz

Antika Eşya ve Antika mobilya'larınızın resimlerini whats App yoluyla bize yollayarakta fiyat bilgisi alabilirsiniz

Antika Alan Yerler olarak size Antika sektöründeki 60 senelik tecrübemiz ile en iyi fiyat garantisini veriyoruz.

Antika El Yazması Alan Yerler

El Yazması Nedir

Elyazması ya da el yazması elle yazılan, resim ve çizimleri elle yapılan genellikle edebi sanatsal ya da tarihî önemi haiz kitap anlamına gelir. Elyazması yazarına müellif denir. Kopya edene hattat, müstensih denir. Yazarın el yazısıyla olanına müellif hattı denir, yazarın söyleyerek yazdırdığına müellif diktesi denilmektedir.
Enine olana cönk, sayfa kenarı notlarına fevaid, ilavelere hamiş, sayfa kenarındaki açıklama notlarına haşiye, yazarın tüm eserlerine bir cilt halinde külliyat, bir ciltteki çeşitli yazmalara mecmuatül resail, kısaltılmış olana muhtasar, değişik yazı tiplerindekine murakka, karalamalara müsvedde, kırkambar yazılarına sefine, derleme kopyalara sevad, şerhedilmişlere şerh, bağımsız notlu olanlara şukka, talikacının yorumlarına talika, açıklamaya tefsir denir.
El Yazmalarında genellikle konular, dil, hat, edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, mantık, riyaziyat, fizik, kimya, tıp, zooloji, botanik, sihir, rüya, ansiklopedi, fıkıh ve dinbilimlerini içerir. Bir yazma eserin en önemli kayıtlarından biri ferağdır [3] Çünkü bu kayıt nüshanın kim tarafından nerede nasıl yazıldığını gösterir. Buna istinsah kaydı da denir ve hicrî takvim kullanılır.

Ana Sayfa
Antika El Yazması Alanlar

El Yazması Kuran-ı Kerim

Kur'an yazmaları 30 cüzdür, her cüz 20 sayfadır, her cüz 4 hizibtir, cüzler cüz gülüyle, hizipler hizip gülüyle ayrılır. Telhiscinin özetine telhis, çeviriye tercüme, tamamlayıcı olana zeyl denir. Matbaanın yerleşmesinden sonra yazmalar ortadan kalkmıştır.
İslam kültüründe ilk elyazması eser Halife Osman Kur'an'ıdır. Peygamber'imiz henüz hayatta iken Kur’an tamamıyla yazılmış ve hafızlar tarafından ezberlenmişti. Fakat Hz.Peygamber yaşadığı sürece vahiy gelmeye devam ettiğinden Kur’an’ın tamamının tek cilt halinde toplanması mümkün olmamıştı. İlk halife Hz. Ebu Bekir döneminde yapılan Yemame savaşında 70 hafızın şehit olması sebebiyle Hz. Ömer, Kur’an’ın kaybolması endişesini dile getirerek toplanması ve bir kitap haline getirilmesi teklifiyle Hz. Ebu Bekir’e başvurdu. Hz. Ömer’in teklifi faydalı bulunarak meşhur hafız ve vahiy katibi Zeyd b. Sabit başkanlığında bir komisyon kuruldu. Komisyon toplama işinde ezberden hiçbir ayetin yazılmaması ve mutlaka yazılı bir vesikanın elde bulunması gibi şartları göz önünde bulundurdu. Ezberden de yazılı vesikalar kontrol ediliyordu. dikkate alınan hususlar arasında bu vesikanın

Ana Sayfa
Antika El Yazması Alan Yer

El Yazması Kuran-ı Kerim - 2

bu vesikanın Peygamber'imizin huzurunda yazıldığını gören iki kişinin şahitlik etmesi de vardı. Hicri 25, miladi 648 yılında Azerbaycan ve Ermenistan fethinde orduda bulunan Şamlılarla Iraklılar arasında Kur’an’ın bazı ayetlerinin okunuşunda ihtilaf çıkınca ordu komutanı Huzeyfe, dönemin halifesi Hz.Osman’a başvurarak ihtilafın giderilmesini rica etti.
Hz. Osman da tekrar Zeyd b. Sabit başkanlığında bir komisyon toplanmasını ve Kur’an’ın elde yazılarak çoğaltılmasını emretti. Elde yazılarak çoğaltılan nüshalar gerekli bölgelere gönderildi ve oluşan ihtilaflar giderildi. Gönderilen bölgelerde bunlara dayanılarak pek çok nüsha elde yazılarak çoğaltıldı. Böylece hata ihtimali tamamen ortadan kaldırıldı. Kur’an’da iman esaslarından birisi olan ahiret inancı üzerinde de durulur. Kıyamet'ten ve ahiret hallerinden bahsedilmektedir.
El yazması Kuran-ı Kerimler maddi olarak bir değeri olan bütün eski ve sanatsal açıdan değeri bulunan nadir niteliğindeki elde yazılmış Kuran-ı Kerimlere verilen genel bir tanımdır. El yazması Kuran-ı Kerimler halk arasında veya herhangi ticari bir firma tarafından alım satımı yasal olarak yapılabilr.

Ana Sayfa
El Yazması Kitap Alan Yerler

El Yazması Kitaplar

Yazma Eserlerin Tarihsel Gelişimi El yazması, el ile yazılmış, basma mukabili, el ile nakşolunmuş kitaplardır. Orta çağlarda matbaa icat edilmeden önce bütün kitaplar el ile yazılırdı. Bunların ekserisi tezhip ve minyatürle süslenirdi Eski çağda el yazmalarını sayısız köle veya azatlılardan meydana gelen yazıcılar (librari) yazarlardı ve böylece çok sayıda nüsha çıkartılması sağlanırdı. Karolenjler ve Romalılar devrinde bu iş manastırlardaki keşişler tarafından yapılırdı. XIII. yy.dan sonra laik müstensih atölyeleri manastırların yerini aldı. Bazı devirlerde parşömenin azlığı ve pahalılığı kullanılmış sayfaların kazınarak tekrar kullanılmasına yol açmıştır.
Kağıt 11-13. yy.lar arasında Batı’da yayılmasına rağmen uzun süre düşük kalitede bir madde olarak kabul edildiğinden, özenilerek yazılan el yazmaları için parşömenler tercih edilmiştir.
Kısa süre sonra bunların süslemeleri ele alındı. Bazı lüks el yazmaları kumaş parşömenler üzerine altın veya gümüş mürekkeplerle yazılırdı. Başlıklar ve minyatürler için altın çok kullanılırdı. Minyatür Ortaçağ boyunca Batı’da olduğu gibi Doğu’da da büyük gelişme göstermiştir

Ana Sayfa
El Yazmaları Alan

El Yazması Nedir

El Yazması eser dediğimiz şey matbaa ile basılmamış, eski dönemde elle yazılmış eserlere denir. Türkiye el yazması eser açısından aynı arşiv belgelerinde olduğu gibi zengindir. Türkiye'de bu konuya Yazma Eserler Başkanlığı bakmaktadır. El yazması eserler kütüphanelerde bulunur.

Ana Sayfa
El Yazması Alanlar

El Yazma Eserlerin Expertizi

Dili: Eserin hangi dilde yazıldığı. Cilt sayısı: Eser birden fazla ciltten meydana gelmiş ise, her cilt için ayrı künye fişi yapılır. Tarihi: Telif ya da tercüme tarihi. Varak sayısı: Basma eserlerdeki sayfaya karşılık, yazma eserlerde yaprak (varak) sayısı kullanılır.

Ana Sayfa
Kuran Alan Yerler

Nadir El Yazması Nedir

El yazmaları, inkunabeller1 (1500 yılından önce basılmış tüm kitaplar), eski harfli Türkçe basma eserler, Latince basma eserler (1800 yılı öncesi), özel resim ve gravür içeren kitaplar ve imzalı kitaplar tüm dünyada kabul edilen nadir eserler tanımı içerisine girer.

Ana Sayfa
Elayazması Alan Yerler

Antikacı Arif

Antika ticareti ve antika konusundaki 60 senelik tecrübemiz ile her türlü antika eşya'nız ve antika mobilyalarınız için ücretsiz fiyat expertiz hizmeti veriyoruz. Her türlü antika eşyanızı yerinde ve değerinde nakit ödeme yaparak alıyoruz.
Antikacı Arif : 0532 426 71 98

Ana Sayfa

Antika El Yazmalarınızı satmadan önce bizden de fiyat teklifi almayı unutmayın !